Yazar: Duyurular Eski

ERASMUS GÜNLERİ 2020: YARARLANICILAR İÇİN DAVET

#ERASMUSDAYS nedir?

Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+’tan yararlanmaya teşvik etmek  amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ERASMUSDAYS) etkinlilikleri düzenlenmekte; ülkemiz ile birlikte tüm Avrupa’da  çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

2019 yılında Ülkemiz 523 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke oldu.

Erasmus Günlerinin bu yıl 15-16-17 Ekim 2020 tarihlerinde tüm Avrupa’da yararlanıcı kurumların gerçekleştireceği etkinliklerle kutlanacak. Erasmus Günleri etkinlikleri ile Erasmus+ Programınının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikayelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikayelerini yerelde paylaşması beklenmektedir. Bu doğrultuda, ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı tüm hedef gruplarla (kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler, tüm vatandaşlar) birlikte deneyim paylaşımının yapıldığı faaliyetlerin planlanması hedefleniyor. Kampanya kapsamında proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayacak, daha önce uygulanmış veya mevcut projelerin  yaygınlaştırılmasına yönelik   faaliyetler düzenlenebilecek.

Nasıl katılabilirsiniz?

Etkinliklerinizi fiziksel, sanal veya her iki şekilde olarak düzenleyebilirsiniz.

FiZİKSEL ETKiNLiKLER, kendi kurum ve kuruluşunuzun proje ve deneyimlerini paylaabileceği farklı şekillerde kurgulanabilir (Örneğin seminerler, ortaklarla toplantılar, fotoğraf sergileri, atölyeler, geziler, konserler, radyo programları, spor yarışmaları, sokak etkinlikleri, kamuoyu çalışmaları,  konferanslar…) Etkinlik içerikleri ise  devam eden veya tamamlanan projelerin sonuçlarının paylaşılması, yaygınlaştırılmasının yapılması, hareketlilik dönemleri deneyimlerinin paylaşılması, uluslararası işbirliği yolları ve çıkarılan dersler, farklı sektörler arası işbirliği, kültürlerin buluşması, uluslararasılaşma gibi başlıkları içerebilir.

Ekim ayında Covid 19 salgını sebebiyle fiziksel etkinliklerin yapılamama olasılığının bulunması sebebiyle, #ERASMUSDAYS 2020 etkinlik planlarının çevrimiçi alternatif etkinliklerle de hazırlanabileceği değerlendirilmektedir.

ÇEVRİMİÇİ VEYA SANAL olarak yapılabilecek başlıca etkinlik önerilerini de sizlerle paylaşmak istiyoruz:

#ERASMUSDAYS boyunca sosyal medyayı kullanmanın en kolay yolu, yazılı ifadeler, fotoğraflar veya videolar aracılığıyla Erasmus+ yararlanıcılarının kendi hikâyelerini paylaşmalarıdır. Siz de kendi Erasmus+ tecrübenizin sizde yarattığı olumlu etkiyi anlatmak için kısa videolar çekebilir, proje katılımcılarının hikayelerini kayıt altına alarak paylaşabilirsiniz.

Son dönemde oldukça sık kullanılan bir diğer özellik ise canlı yayın özelliğidir.  Instagram ve facebook’ta “canlı” seçeneği sayesinde, çevrenizde gerçekleşen fiziksel bir etkinliği anında kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Örneğin katılımcılar konser, Avrupa korosu vb. düzenleyebilir ve facebook veya Instagram üzerinden canlı olarak yayınlayabilirler. “Canlı yayın” röportajlar yayınlamak için iyi bir seçenek olabilir. Sosyal medya yarışmaları da yine alternatif bir etkinlik olarak planlanabilir.

Videolar zaman içinde yeniden kullanılabilme ve telefonla kolayca kaydedilebildiğinden yurtdışı deneyimini aktarmak, proje sonuçlarını paylaşmak, tecrübe paylaşımı yapmak için kullanılabilir.

Ayrıca ortaklarınızla veya seçtiğiniz bir hedef grupla dijitalleşme, uzaktan eğitim, sağlık, iklim değişikliğiyle mücadele, spor, eğitim gibi her konudaki projeniz için çevrimiçi toplantılar yapabilirsiniz, konu ile ilgili akademisyen, idareci gibi kişileri toplantınızda konuşmacı olarak bulundurabilirsiniz.

  • Çevrimiçi konferanslar ve web seminerleri: Bu platformlar aracılığıyla katılımcılar Avrupalı ortaklarıyla bağlantıda kalabilir veya yenileriyle tanışabilir, belirli bir konuda tartışmalar düzenleyebilirler.  Katılımcılar arasında bir powerpoint sunumu paylaşmak da mümkündür.
  • Tartışma Forumları: Erasmus+ yararlanıcıları ile biraraya gelebilir, deneyimlerini başkalarıyla paylaşmalarına vesile olabilirsiniz.
  • Blog: videolar, fotoğraflar ve uzun metinler kullanarak, bir projenin sonuçlarını ayrıntılarıyla açıklamaya imkan verir.
  • Podcast’ler (dijital tabanlı indirilebilir dosyalar) teknik beceriler olmadan bile, hemen hemen herkes bir podcast başlatabilir. Podcast olayını kavramanın en iyi yolu onu bir ses bloglama olarak düşünmektir. Her bir postcast bölümü  belirli bir konuyu kapsayan bir blog yazısı gibidir. Bölüm bir bilgisayara veya akıllı telefona kaydedilebilir. Daha sonra dosyalar podcast’leme ana bilgisayarına yüklenmelidir ve bir web sitesinde veya sosyal medyada paylaşılabilir.
  • Çevrimiçi Sergiler: fotoğraf sergileri veya sanat sergileri de online olarak düzenlenebilir. Sergilerin belgeleri bir bağlantı veya WeTransfer ile paylaşılabilir.
  • Çevrimiçi Anketler/Araştırmalar: Google Form gibi araçlarla, herkes Avrupa vatandaşlığı, Covid 19 sonrası Avrupa, Covid 19’un Erasmus+ hareketliliklerine etkisi  gibi farklı konularda insanların algılarını belirlemek için anket uygulayabilirler ve sonuçları kendi web sitelerinde paylaşabilirler.
  • Video oyunları ve e-spor turnuvalarıtwitch, canlı bir video oyunu yarışması veya bir e-spor turnuvası düzenleyip yayınlamak için iyi bir web sitesidir.
  • Hackathons/Kod Yazma Etkinlikleri: Bu etkinliğin amacı programcılara yöneliktir. Programcılar, işbirliği temelli bir proje konusunda birlikte çalışırlar.  Birçok kod yazıcı takım prptotipler oluşturmak için rekabet ederler. Geliştirecekleri bu prototipler bir konuyu günceller veya mevcut bir projeyi geliştirir.
  • Yarışmalar: Avrupa veya Erasmus+ programı konusunda bilgi ölçmek veya katılımcıları geliştirmek için yarışmalar düzenlenebilir. Oyun tabanlı öğrenme platformu olan Kahoot ile kolayca bilgi yarışmaları gerçekleştirilebilir.

 

UNUTMAYIN!

15, 16 ve 17 Ekim’de, paylaşım yapılan her gönderide #ERASMUSDAYS etiketinin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu etiketi kullanarak paylaşılan facebook, twitter ve instagram gönderilerinin tümü bu üç gün boyunca www.erasmusdays.eu platformunun ana sayfasında görünecek ve paylaşımlarınız Avrupa çapında bir çok kişiye ulaşacaktır. Yapılan paylaşımlarda #ErasmusDays mutlaka kullanılmalı, Ajansımızca yaygınlaştırma yapılabilmesi için ise @ulusalajans adresi etiketlenmelidir.

Proje çalışmalarınızla ilgili bilgileri yerel medya ile paylaşıp basında yer bulmasını sağlayabilirsiniz.

UNUTMAYIN!

#ERASMUSDAYS 2020 ayrıca yetişkin eğitimi platformu olan EPALE’nin 5. Yaşını kutlamak için de bir fırsat sunmaktadır. Yetişkin eğitimi alanında yapılan projeler için EPALE’nin işlevleri ve faydaları hakkında da bilgi vermenin iyi olabileceği değerlendirilmektedir.

UNUTMAYIN!

#ERASMUSDAYS etkinliğinizi planladıktan sonra resmi programın bir parçası olarak kaydetmeyi unutmayın! Bu size kurum ve kuruluşunuz için Avrupa çapında bir profil sahibi olmanız için bir fırsat sunmaktadır.

!! Etkinliğinizi https://www.erasmusdays.eu/organize-event/ linkinden kaydedebilirsiniz. Kayıt olurken İngilizce veya Fransızca dillerinden birini kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca, etkinlik fotoğrafınızı projelerinize veya kurumunuza ait bir görsel yükleyerek tamamlayabilirsiniz.

2020 #ErasmusDays Konserinde Senin de Performansın Yer Alsın!

15-16-17 Ekim 2020 tarihlerinde sanal olarak gerçekleştireceğimiz 2020 Erasmus Günleri etkinlikleri kapsamında yararlanıcılarımızdan gelen performansları derlediğimiz bir konser kaydı oluşturmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda, 1 adet Türk ezgisini enstrüman eşliğinde seslendirdiğiniz solo veya koro,  amatör veya profesyonel performanslarınıza ait video kayıtlarını 25 Eylül 2020 tarihine kadar iletisim@ua.gov.tr adresine dosya gönderme araçlarından birini kullanarak iletebilirsiniz. Gönderilen kayıtlar değerlendirilerek 15-16-17 Ekim tarihlerindeki Erasmus Günleri etkiliğimiz kapsamındaki ulusal etkinliğimiz olarak, Ajansımız sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır.

KAYITLAR OLUŞTURULURKEN ve GÖNDERİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

  • Ses kaydının kaliteli ve net olması,
  • Işığın parlama veya kararma yapmayacak şekilde, kişi/kişileri net olarak gösterecek şekilde olması,
  • Arka fonun veya çekim yapılan alanın uygunluğu,
  • Dosya gönderilirken eseri seslendiren kişi/kişilerin adlarının tek tek yazılması VE okul/kurum/kuruluş bilgilerinin eklenmesi,
  • Kaydın sonunda eseri seslendiren kişinin veya gruptan bir kişinin Erasmus+ ile ilgili kısa, slogan türünde bir mesaj vermesi (Örneğin; 2020 Yılı Erasmus Günleri Kutlu olsun / Erasmus+ ile geleceğinizi yeniden şekillendirin / Erasmus+ ile  benim hayatım değişti, şimdi sıra sizin /….. gibi)

Görsel Kit için tıklayınız

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQktSc4L6G2x8uuU0oePrAORK6CEceV2o

#erasmusdays

https://www.facebook.com/istanbulabmerkez/posts/1174836092903608

Etkileşim: 98
Kapat
Skip to content